Eric Sjölin, IF Elfsborg. Foto: Marcus Ålsnäs
BORÅS

Elfsborg och SÄS tränar överviktiga barn

1:34 min

Under fotbollsgalan i går fick Elfsborg 50.000 kronor från Svenska Spel. I samarbete med Södra Älvsborgs Sjukhus används pengarna till ett projekt riktat mot barn med övervikt.

– Ja, det har varit en specialgrupp vi har satt ihop tillsamamns med flera andra föreningar som tagit hand om de här barnen under fem veckor. Vi har haft med spelare och tränare från Elfsborg som i den här gruppen haft väldigt enkel fotbollsträning för att inspirera, säger Eric Sjölin som är ansvarig för Elfsborgs samhällsarbete Elfsborgskultur.

Och det här kommer ni att fortsätta med?

– Vi håller på att prata med SÄS om en utveckling av det här samarbetet och som jag känner så upplever vi att det finns en väldig efterfrågan. Många är intresserade och tycker att det är roligt.

Elfsborg har sen en tid ett samarbete med Södra Älvsborgs Sjukhus med speciella fotbollsträningar för barn som blivit ordinerade motion på grund av sin övervikt.

Barnen har i många fall svårt att ta sig in i föreningslivet och blir därför segregerade på grund av sin övervikt.

Svenska Spel sponsrar projektet med femtiotusen kronor för att även bredare sprida kunskap om hälsa samt inspirera fler barn att röra på sig, gärna genom att testa fotboll.

– Vi har sedan tidigare gett skolorna i Borås gratis värdegrundsföreläsningar och det är det här vi försöker utveckla, så vi kan komma ut i ännu fler klasser och prata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista