November högsäsong för tjuvarna

Igår kväll skedde ytterligare två villainbrott i Sjuhärad, ett i Sparsör och ett i Tranemo. Kontanter och smycken försvann, och ingen har gripits. November är högsäsong för tjuvarna.

Enligt polisen är november en månad då det sker mycket inbrott, och i år är det inget undantag.

Det handlar ofta om att man går in genom en altandörr eller ett fönster. Så var det för Katarina Jonsson i Varberg som hade inbrott nu i helgen.

– Vi hade varit bortresta över helgen sen såg jag att här låg massa grejer som inte ska ligga här, precis samtidigt sa min son att "Oj då, nu har vi haft inbrott igen", för då hade de brutit sig in via hans fönster här, säger Katarina Jonsson och visar upp fönstret som de brutit sig in i. 

Det finns inga spår från att någon varit i huset, förutom det förstörda fönstret i sonens rum. 

– Han skulle helst vilja mura igen det. 

Det är inte första gången familjen Jonsson har inbrott, det är nästan precis ett år sen det förra inbrottet var. Ett annat fönster men samma sak, tjuvarna tog med såg sådant som är lätt att få med sig.  

– Handväskan, smycken, Elvis jultidningspengar som låg i ett kuvert. Klantigt kanske, men det är ju så man gör hemma, säger Katarina Jonsson. 
– Jag blir mest förbannad. Det är väldigt energikrävande och frusterarnde och utmattande att hålla på med de här grejerna.

– Våra barn är elva och 13 år och vågar vara hemma själva, det känns inte så roligt att de inte kan känna sig trygga hemma, han sa själv: "Det är skitjobbigt att man inte kan känna sig trygg här hemma", säger Katarina Jonsson. 


Jonna Burén
jonna.buren@sverigesradio.se