Tranemo

Dödsolycka på riksväg 27 i natt

0:35 min

En man i 30-årsåldern från Tranemo kommun omkom i en svår trafikolycka strax före midnatt på riksväg 27 nära Länghem. En personbil och en linjebuss krockade av okänd anledning. Föraren av bussen skadades allvarligt.

Olyckan inträffade på väg 27 mellan Kilakorset och avtagsvägen mot Länghem

Ombord på bussen fanns enligt uppgift tre personer samt busschauffören. I personbilen fanns en person.

Bussföraren transporterades med helikopter från platsen och de tre passagerarna med lindriga skador åkte med ambulans till lasarettet i Borås. Personbilsföraren omkom.

Bussen körde i diket vid kollisionen och efter en stund började den brinna. En person på plats påbörjade släckning. Vid räddningstjänstens ankomst släcktes branden helt.

Under räddningsarbetet fanns fyra stationer på plats samt två ledningsenheter. (Borås, Vegby, Tranemo, Länghem, Limmared)

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 23.30 och vägen var helt avstängt ända fram till klockan 10 på grund av ett besvärligt bärgningarbete.

Med anledning av olyckan aktiverade Tranemo kommun sin POSOM-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande) under söndagen.

Från kl 9.30 finns personal på plats i Länghemskolans matsal för att ta hand om dem som har behov av att samtala med anledning av trafikolyckan.