Stort intresse för nybygge

Idag var det Öppet hus i det första nybyggda hyreshuset i Borås på många år. Trots förhållandevis hög hyra har det varit stort intresse för lägenheterna, säger Kerstin Wahlgren som skött uthyrningen.

På Alströmergatan i stadsdelen Lugnet har HSB Göta byggt 13 lägenheter som nu är färdiga att flytta in i och om ett par veckor flyttar de första hyresgästerna in.
En etta på drygt 40 kvadrat kostar närmare 4500 kronor i månaden, en trea på drygt 70 kvadrat kostar drygt 7000 kronor. Men hyran avskräcker inte:

-Det är otroligt många sökande hit, så vi skulle nog kunnat  fyllt två hus till, intresset för nyprodukton är stort nu, säger Kerstin Wahlgren.

Alla lägenheter har diskmaskin och rejält med uttag för telefon, teve och bredband. Tvättstugan är utrustad så att man inte bara ska hinna tvätta utan också torka tvätten under sitt pass. Hela huset är handikappanpassat med rullstolsramper, hiss och breda dörrar. För en idé är att man ska kunna bo kvar hela livet enligt Fredrik Erlandsson som är vd för fastighetsbolaget som byggt huset:

-Den absolut optimala hyresgästen bor i en lägenhet hela livet, det är den bästa hyresgäst du kan ha, säger Fredrik Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".