INFÖR SM-VECKAN

Pengar att tjäna under SM-veckan

1:41 min

35 sporter, upp emot 7 000 deltagare och 65 000 besökare. Till sommaren är det Borås som arrangerar SM-veckan. Men var alla ska bo är oklart...

– Vi vill att alla boråsare ska känna sig delaktiga i SM-veckan, om du reser bort när tävlingarna avgörs kan du alltid hyra ut din bostad, säger Frida Arvidsson - projektledare för SM-veckan.

Enligt henne kommer alla hotell i Borås att vara fullbelagda under SM-veckan. När tävlingarna hölls i Halmstad förra året fick en del bo i andra, närliggande städer. Så kan det bli även för Borås del.

Just nu planeras det för fullt. En delegation från bland annat Riksidrottsförbundet och Sveriges Television är på väg till Borås under måndagen. Fortfarande diskuteras det vilka grenar som ska avgöras under Borås SM-vecka.

– Några av de sporter som kan dyka upp i Borås är beachwrestling, beachhandboll och utomhusvattenpolo, kanske att man kan köra vattenpolo i Viskan, säger Frida Arvidsson.

SM-veckan genomförs varje år, vinter och sommar och under första veckan i juli är det Borås tur. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad.

– Vi vill att SM-veckan ska synas så mycket som möjligt. Grenarna ska avgöras så nära city som möjligt. Man ska kunna gå på stan och trilla över en sport man kanske aldrig har sett, säger Frida Arvidsson, projektledare för SM-veckan.