RFSL kongressar i Borås

I helgen håller organisationen RFSL, riksförbundet för sexuellt likaberättigande Ungdom konferens i Borås. En viktig fråga blir homo-, bisexuella och transpersoners rätt att inte bli mobbade i skolan.

På lördagen gästas kongressen av skolministern Ibrahim Baylan och det kommer att påverka dagens agenda enligt Isabella Silins på RFSL ungdom, hon vill diskutera den diskrimineringslagstiftning som håller på att utarbetas för skolan, hon tycker att det är viktigt att den även inkluderar homo- och bisexuella samt transvestiter.

-Idag finns det inget skydd i framförallt grund- och gymnasieskola gällande diskriminering för homo- och bisexuella ungdomar och unga transpersoner, många råkar väldigt illa ut, säger Isabella Silins.

De råkar illa ut, berättar Isabella, de blir mobbade både av elever och lärare och läromedlen kan vara direkt kränkande och innehålla felaktiga uppgifter säger hon. När de nu har Ibrahim Baylan på besök vill de se till att dessa grupper inkluderas i lagstiftningen.

Kongressen samlar 100 ungdomar från hela landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".