PUBLIKNÄTVERKET

Caroline kollar in Svenljunga

1:28 min

P4 Sjuhärads pubiknätverk växer hela tiden - ett kontaktnät där du kan kan tipsa oss om vad vi kan ta upp i radio. Idag är publikredaktör Caroline i Svenljunga.

Lär mer om

– Alla är trötta på att hamna i växeln, nu får de äntligen en person de alltid kan ringa, det ska bli hur roligt som helst, säger publikredaktören Caroline Aronsson.

Hon är ansiktet utåt och lyssnarnas ombudsman på radion. På 033-17 75 45 kommer du direkt till Caroline för åsikter och tips. På det viset ska du som lyssnare få större möjlighet att påverka vad vi gör i radion. 

– Det blir som en extra service. Jag kommer att föra fram lyssnarnas idéer och tips som ibland drunknar bland alla pressmeddelanden, säger Caroline Aronsson. 

Samtidigt får lyssnarna möjlighet att gå med i vårt Publiknätverk. En gemenskap där alla kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och därmed fungera som bollpank för radion. Genom medlemmarna ska vi få en bättre dialog mellan lyssnare och redaktionen, en medlem kan aktivt förändra det de vill höra i radion. Målet med satsningen är att komma närmre lyssnarna, göra radion till lyssnarnas radio.

Hittills har Sveriges Radio startat publiknätverk på ett tiotal kanaler och redaktioner, nu startar 19 till varav ett här i P4 Sjuhärad. Innehållet kommer i och med detta förändras; vi ska omvärdera vad som hörs i radion, det lyssnarna vill höra ska prioriteras. Lyssnarnas egna berättelser och erfarenheter kommer att få ett större utrymme i radion. 

När publiknätverk startats upp i andra delar av Sveriges Radio har det blivit en succé. På P4 Jämtland har man idag i snitt ett inslag per dag där idén kommer från en lyssnare. Public Service finansieras av lyssnarna genom Radio- och TV-avgiften därför är det viktigt att lyssnarna får möjlighet att påverka utbudet i Sveriges Radio.