1 av 3
Bodaskolan. Foto: Sara Holmberg.
2 av 3
Marika Andersson, rektor på Bodaskolan. Foto: Jenny Hellström.
3 av 3
Fritidsledaren Shokan Amen. Foto: Jenny Hellström.
HÄSSLEHOLMEN

Bodaskolan stöttar efter mordförsöket

1:27 min

Idag öppnar Bodaskolan efter jullovet och samtliga i personalen arbetar nu för att möta eleverna på bästa sätt efter mordförsöket på en 12-årig pojke på nyårsafton.

Det har gått en dryg vecka sedan den uppmärksammade händelsen på Hässleholmen, mordförsöket på en 12-årig pojke.

I dag börjar vardagen igen, eleverna återvänder till skolan.
På Bodaskolan, där den 12-årige pojken gick, har rektorn Marika Andersson samlat personalen kring en krisplan för att möta eleverna på bästa sätt.

– När saker händer, oavsett vad det är, så ska vi vara trygga vuxna runt om dem.

Hon vill inte berätta några detaljer om hur skolan arbetar efter den dramatiska händelsen på nyårsafton - som skedde bara några hundra meter från skolgården.

Rektor Marika Andersson säger att skolan har en krisplan. Alla i personalen har fått information om det som hänt för att kunna möta eleverna och svara på frågor. Skolan kommer också att jobba extra med barnen i pojkens klass och andra som var nära honom.

– Man ska ju inte spä på oron, bara vara en trygg vuxen - sunt förnuft, säger Bodaskolans rektor Marika Andersson.

Också på fritidsgården försöker personalen finnas på plats för de unga.

– Även om det är stora grejor så blir det ibland vardagsmat. Många ungdomar här har sett så mycket så det börjar nästan bli en vana för dem, men något sådant här är aldrig okej, säger fritidsledaren Shokan Amen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista