BORÅS

Avklippt finger - häktad förnekar

Björn Hurtig: "Han förnekar"
1:40 min

Igår häktades tre personer, två män och en kvinna, misstänkta för grovt rån - där offret fick fingret avklippt. Enligt Björn Hurtig, som försvarar en av männen, nekar hans klient till alla anklagelser.

Det var dagen före julafton som de tre ska ha ringt på hemma hos en man i 40-års åldern i Marks kommun och krävt pengar.

Det exakta förloppet är okänt men enligt uppgift till P4 Sjuhärad ska mannen i 40-års åldern ha fått välja på att få en kniv i ögat eller fingret avklippt. Han valde fingret och förövarna klippte då av hans vänstra lillfinger med en tång.

I går häktades två män och en kvinna, 34-43 år, misstänkta för grovt rån.

Björn Hurtig som försvarar en av de misstänkta, en 34-årig man, säger att hans klient nekar till att vara inblandad i rånet.

– Han förnekar fullt ut!

Har han träffat offren?

– Det vill jag inte gå in på, säger Björn Hurtig.

Enligt Borås Tidning fanns flera företrädare från mc-gäng med under häktningsförhandlingen på fredagen, som åskådare. Björn Hurtig vill inte kommentera om hans klient har kopplingar till något gäng.

– Det vill jag inte uttala mig om, det är ointressant i det här läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".