Peder Öberg, driftsansvarig i Borås Skidlöparklubb. Foto: Jenny Hellström
Skidor - Borås

Skidlöparklubben tror på vit framtid

Driftansvarig: Vi kör igång idag!
1:46 min

Idag är kylan på gång och på skidstadion är allt förberett för att börja tillverka snö. Den här säsongen går Borås Skidlöparklubb inte lottlös även om det blir en grön vinter - kommunen garanterar klubben 200 000 kronor även om det inte blir någon åkning.

– Det är ju baserat på nedlagd arbetstid, precis som alla andra ideella föreningar så är det 100 kronor per nedlagd timma, säger Peder Öberg, driftsansvarig i Borås Skidlöparklubb.

Den här säsongen har bara varit åkbar ett par veckor men Borås Skidlöparklubb har ändå lagt ned ett stort arbete med att röja, säger Peter Öberg, driftsansvarig i klubben.

Det nya avtalet med kommunen innebär att klubben garanteras 200 000 kronor för det arbete man gör - och hälften av intäkterna från åkkorten men det sistnämnda förutsätter förstås att det blir kallt.

– Det är naturligtvis inte klubbens överlevnad det är frågan om, utan om hur mycket vi kan satsa framåt på våra ungdomar. Får vi inga intäkter kan vi inte satsa lika mycket, säger Peder Öberg.

I eftermiddag väntas det bli kallare och runt om på anläggningen står snökanonerna redo, onsdag kväll beräknas det finnas färdiga spår.

– Det är väldigt, väldigt vattensjukt i markerna och vissa tycker givetvis att vi borde vänta med att tillverka snö tills det har blivit tjäle i marken men då missar vi flera dagar av snöproduktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".