1 av 3
Många välmeriterade boxare deltar i Golden Girl. Foto: Jenny Hellström
2 av 3
Felicia Siljeholm från Skene AK. Foto: Jenny Hellström
3 av 3
Raymond Husac, arrangör av Golden Girl. Foto: Jenny Hellström
BOXNING

Både elit och nybörjare på boxningsgala

1:32 min

Just nu pågår Europas största boxningsgala för damer Golden Girl i Boråshallen. En gala som drar många internationella och namnkunniga deltagare. Men på galan finns också utrymme för de som inte är lika meriterade, en av dem är Felicia Siljeholm från Skene AK.

– Jag blir hedrad bara av att vara med och få sparra, det är otroligt stort, säger 14-åriga Felicia Siljeholm från Kinna.

Felicia Siljeholm har hållit på med flera andra sporter innan hon fastnade för boxningen, bland annat dans - just dansen har hon nytta av som boxare.

– Jag blir ju väldigt rörlig, säger hon.

Årets Golden Girl är den femte i ordningen, galan har vuxit för varje år och är Europas största boxningsgala för damer och drar många internationella och namnkunniga boxare - under dagen idag går till exempel svensk damboxnings stora namn - Anna Laurell - upp i ringen i sin första riktiga match i comebacken mot OS i Rio.

Skene AK-boxaren Felicia Siljeholm förlorade sin match, även om domarna var jämna. Felicia är diplomboxare, vilket innebär att domarna inte räknar utdelade slag utan tittar på boxarnas teknik och uppförande i ringen men målet nu är att gå en riktig match.

– Då ska det bli en riktig fajt, bara slå där slagen räknas, säger Felicia Siljeholm.

Publikmässigt har galan dock inte varit någon hit, trots många framstående boxare. Arrangören Raymond Husac från BK Rebell säger att man går runt tack vare pengar från sponsorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista