Välmeriterade boxaren Anna Laurell gjorde comeback i Borås idag. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Boxning

Boxaren Anna Laurell satsar på OS

Anna Laurell: Hur fan ska jag komma i form?
0:16 min

Efter OS i London la boxaren Anna Laurell av, men idag gjorde hon comeback på Golden Girl.galan i Borås. Nu satsar hon mot OS i Rio om två år.

SM, NM, EM och VM, medaljskörden är lång för kvinnan som kallas för drottningen av svensk boxning. Men någon OS-medalj har hon inte. OS i London 2012 blev en besvikelse, Anna Laurell fick stryk och lade handskarna på hyllan.

Men idag på Golden Girl i Borås, Europas största damboxningsgala, gjorde hon comeback och gick sin första match sedan London - och vann mot framtidslöfte Love Holgersson.

– Jag var rätt rostig i början men det var jätteroligt, känns jättebra att vara tillbaka i ringen, säger Anna Laurell.

Lusten att återvända till boxningen kom när hon blev blixtinkallad att medverka i SVT:s Mästarnas mästare - istället för fotbollsspelaren Hanna Marklund - och var tvungen att komma i form.

– De ringde mig ganska tajt inpå, och jag undrade hur fan jag skulle komma i form - så då gick jag ned i lokalen och började träna. Jag har ju mest haft en tränarroll nu och när jag började träna igen väcktes alla de här känslorna, säger Anna Laurell.

Att Anna Laurell kan delta i OS beror på att åldersgränsen har höjts till 40 år, Laurell kommer att vara 36 år när OS i Rio går av stapeln.

– Klart att åldern spelar roll men jag tycker inte man ska stirra sig blind på siffror, vi får se hur kroppen svarar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".