Markus Mikkonen, ung målvakt, och kaptenen Niklas Johansson. Foto Staffan Kulneff.
Handboll

Fall framåt trots förlust för BHK!

2:32 min

Borås HK förlorade hemmamatchen mot Silwing/Troja från Stockholm i handbollens div. 1 norra med 24-27. Trots förlusten var matchen ett fall framåt, tyckte Borås lagkapten Niklas Johansson.

Debuterande målvakten i Borås Markus Mikkonen, junior, började matchen med ett antal fina räddningar, Borås anfallsspel fungerade och man ledde ett tag med hela 7 mål, 14-7. Men sedan orkade man inte riktigt i slutet av första och i andra halvlek och förlusten var ett faktum, 24-27. Men Borås hade 23-23 och var alltså nära poäng. Mikkonen i mål var bäst i hemmalaget. Anton Larsson och Robin Sparredahl gjorde 6 mål var och Niklas Johansson 5.

Borås ligger på kvalplats med bara 4 poäng och det är inte lätt att jobba med handboll i Borås sa "veteranledaren" Torbjörn Larsson: Vi skulle behöva mycket fler ideella som jobbade för handbollen, inte minst på sponsorssidan. Vi behöver bättre långsiktighet, inte skaffa spelare för 1 år i taget. Vi har duktiga A-pojkar, vi måste bara få dem att fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista