Hanna Börjesson, ordförande i byalaget i Överlida. Foto Jan-Åke Thorell
SVENLJUNGA

Oro efter inbrottsvåg i Överlida

1:32 min

Efter flera inbrottsvågor i Överlida breder oron ut sig i bygden. Nu talas det om att starta grannsamverkan för att bevaka området.

– Det känns jätteoroligt. Bara på den gatan jag bor har det varit två inbrott vid två olika tillfällen, säger Hanna Börjesson ordförande i byalaget i Överlida.

– Alla man pratar med är oroliga. Folk som tänkt åka bort ställer in och stannar hemma istället och sover med låsta dörrar och lampan tänd.

Under hösten och vintern har flera orter kring Överlida drabbats av många inbrott, bland dem Älvsered, Holsjunga, Ullared och Östra Frölunda.
Det här har gjort att boende i området är mer observanta och varnar varandra för okända bilar, via telefon och Facebook.

– Det kanske skulle behövas någon organiserad form på det, säger Hanna Börjesson. I och med att det hållit på i flera månader börjar man känna att något måste vi göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista