1 av 3
2 av 3
Det som var kvar på morgonen av snickeriet i Furulid, Mjöbäck. Foto: Jan-Åke Thorell.
3 av 3
Snickeribrand i Furulid. Foto Agena Foto
Svenljunga

Snickeri totalförstört i brand

1:27 min

Furulids Snickeri strax utanför Mjöbäck totalförstördes vid en brand i natt. Räddningstjänsten kunde inte stoppa branden utan koncentrerade sig på att rädda två bostadshus i närheten.

Branden upptäcktes av ett tidningsbud vid 2-tiden inatt.

Den 3 000 kvadratmeter stora byggnaden innehöll en kontorsdel och ett snickeri, och när räddningstjänsten kom dit var byggnaden redan övertänd. Därför koncentrerade man sig istället på att skydda två närliggande villor.

Delägaren Lars Lönnesjö är bedrövad idag - och samtidigt besviken på att branden fick så förödande konsekvenser. När han kom till platsen vid tvåtiden i natt såg det inte så allvarligt ut:

– När jag kom hit brann det bara i ett hörn av byggnaden, säger Lars Lönnesjö. Jag är förvånad över att räddningstjänsten inte kunde stoppa branden.

Framför allt tycker han att det är illa att kontorsdelen brann ner.

– Fabriken kan man ju bygga upp igen, det är värre med alla papper på kontoret.

Inga personer kom till skada vid branden, något som Lars Lönnesjö är tacksam för:

– Det är ändå det viktigaste.

I det hörn av byggnaden där brandens startade fanns det ett elcentral och en flispanna. Av någon orsak tycks branden ha startat där. Polisen ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen.

Räddningsstyrkor från Svenljunga, Skene, Mjöbäck, Vegby och Borås jobbade med branden i natt. Fortfarande på morgon fanns det öppen eld på sina håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista