Andreas Högenberg, ungdomsansvarig Borås Basket. Foto: Karin Ivarsson / P4 Sjuhärad
Basket

Borås Baskets framgångar lockar unga till att börja spela

Igår kväll tog Borås Basket sin 20:e raka seger i basketligan. I takt med framgångarna ökar intresset bland unga boråsare att börja spela.

– Slutresultatet vet man inte förrän efter säsongen, det är svårt att säga hur många som verkligen stannar kvar i klubben. Men de tär ett hårt tryck nu, säger Anders Högenberg, ungdomsansvarig och kanslichef för Borås Basket.

Idag finns omkring 350 aktiva spelare i Borås Basket, fördelade mellan olika ungdomslag och seniorlag. Det finns även en tanke om att starta ett lag för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

– Det är många som är sugna på att haka på nu när det går så bra. Det ringer och mailas mycket nu, säger Andreas Högenberg.

Enligt Andreas Högenberg är den bästa åldern att börja spela runt 8 till 9 år, det blir något svårare om man börjar först under högstadiet, även om det går.

– Många av de som börjar spela är väldigt uthålliga, de fortsätter. Den tid när flesta slutar är när de ska börja gymnasiet, då är det mycket annat som lockar, men så är det nog i de flesta idrotterna, säger Andreas Högenberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista