SKENE

Försvann med bil och dagskassa

Säljaren bjöd bilspekulanten på en åktur. Men spekulanten försvann, inte bara med bilen utan också med säljarens dagskassa på 100 000 kronor.

Att pengarna fanns i bilen var en tillfällighet och berodde på att säljaren inte hunnit till banken med affärens dagskassa innan visningen av bilen. Han tänkte följa med på provturen och sedan sätta in pengarna i en insättningsautomat.

I stället försvann spekulanten med både bil och pengar. Nu har misstänkte tjuven, en 23-årig göteborgare, återfunnits och åtalats.

Bilen har också återfunnits, falskskyltad, i Göteborg. Men pengarna är borta.

Detta hände i slutet av november. Månaden dessförinnan trängde sig göteborgaren, enligt åtalet, in hos sina före detta svärföräldrar utanför Kungälv och tog med sig bland annat smycken, en dator och ett släp för sammanlagt 56 000 kronor.

Sedan väntade han och en kamrat tills svärföräldrarna åkt hemifrån och tog också en båt på tomten, värd 150 000 kronor.

Mannen nekar men en grannen kände igen honom. Inte heller båten har återfunnits.

Det har däremot den bil som göteborgaren, ett par dagar efter Skenehändelsen, på ett liknande sätt som i Skene, misstänks ha stulit i skånska Eslöv. Under förevändning att vilja köpa en bil tog han en provtur men sparkade ut ägaren och försvann. Också den bilen har återfunnits falskskyltad i Göteborg.

23-åringen förnekar allt utom möjligtvis Eslövs-händelsen men åtalas nu för bland annat grov stöld och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista