BORÅS

Vill stoppa nytt kongresscentrum

1:24 min

Marcus Nilsen (FP) vädjar till ledamöterna i fullmäktige i Borås att följa sin egen övertygelse och inte hämmas av partipiskan när man röstar ikväll om ett nytt kongresscenter.

– Jag tycker att man ska säga nej ibland, det är inte så konstigt att man inte alltid håller med sitt parti, säger Marcus Nilsen som är ordförande i Folkpartiets ungdomsförbund.

Nilsen är själv emot planerna på ett nytt kongresscentrum, framför allt tycker han att frågan inte är tillräckligt utredd. Han sitter inte själv i fullmäktige och kan rösta, men han tycker att det vore oansvarigt att rösta ja.

– Det finns tveksamheter, säger han. Ibland låter det lite för bra och framför allt håller man inte tillräckligt i pengarna.

Men även om kostnaden för bygget är hög, tycker Marcus Nilsen ändå inte att kongresscentet blir tillräckligt bra. Han tror till exempel inte att Folkpartiet skulle lägga sitt stora partimöte till det nya kongresscentret i Borås.

– Vi har betydligt högre krav, säger han. Och då handlar det inte bara om lutande golv och fasta stolar. Vi har även högre krav på vissa teknikdelar.