P4 Sjuhärads barn- och ungdomspanelen. Hanna Fahlander, Agnes Isaksson, Klara Jälthammar Lindström, Tova Hedblom och Jenny Svensson. Foto: Karin Ivarsson / P4 Sjuharad.
BARNPANELEN

"Jag kommer nog vara rädd för räkningar när jag blir stor"

5:08 min

Spindlar, småkryp och clowner. Det finns en del att vara rädd för enligt P4 Sjuhärads barnpanel. Och vad man är rädd för kommer med största sannolikhet att ändras med åren.

– När jag var yngre var jag rädd för hästar, när jag gick förbi hagar med stora hästar blev jag livrädd. Numer rider jag och det går bra, säger Agnes Isaksson.

– Om jag får pojkvän kommer jag att vara lite rädd. Jag har läst en massa tidningsartiklar om killar som blir arga när tjejen gör slut, säger Jenny Svensson.

– Jag kommer nog att vara rädd för räkningar, mobilräkningar eller gubbar som äger lägenheterna och om de kommer och knackar på, säger Agnes Isaksson.

– Jag är rädd för att vädret ska gå upp 5 plusgrader över hela året. Det kan göra så att hela världen förstörs, Nordpolen kommer att hamna under vattnet. Det är jag jätterädd för. Att jorden ska gå under, säger Tova Hedblom.

Just nu är det mest spindlar och småkryp som skrämmer tjejerna i sjätte klass på Myråsskolan i Borås.

– Jag ska flytta ner till källaren snart, mina brorsor retar mig att det finns massa spindlar där, säger Agnes Isaksson.

– Jag är inte rädd för spindlar just nu när jag tänker på dom, men när jag ser en flippar jag ut, säger Tova Hedblom.

– Jag är rädd för clowner, min kusin visade mig en skräckfilm om en clown när jag var liten, säger Klara Jälthammar Lidström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista