1 av 2
Cityledare Anna Liljenby och CA Fastigheters regionchef Christer Södeliden ingår båda i den nya etableringsgruppen som bland annat ska jobba mer aktivt med att få nya butiker till Borås centrum. Foto: Joel Wendle
2 av 2
Anna Dahl, som driver leksaksbutiken Kurragömma, välkomnar bildandet av en etableringsgrupp i Borås. Foto: Joel Wendle.
BORÅS

Nya butiker ska lockas till Borås

1:31 min

Borås ska bli bättre på att locka till sig nya butiker till centrum. Det ska en ny etableringsgrupp se till, som ska söka nya etableringar mer aktivt och medvetet.

Vad tycker du om utbudet i Borås centrum idag? Klicka här för att tycka till!

Den nya etableringsgruppen som nu har bildats är framför allt ett samarbete mellan fastighetsägarna i centrum. Men också Borås stads näringslivsenhet har med en representant i gruppen, liksom cityförening Borås city genom cityledare Anna Liljenby.

– Jag hoppas att det här genererar nya etableringar till stadskärna och kan öka utbudet för boråsaren och locka nya besökare till Borås, säger Anna Liljenby.

Också för de befintliga butikerna är det viktigt med nya butiker som drar folk till cetnrum. Det menar Anna Dahl, som driver leksaksbutiken Kurragömma och som är engagerad i cityföreningen.
Hon välkomnar att det nu har bildats en etableringsgrupp som mer aktivt ska jobba med nyetableringar i centrum.

– Det blir ju effekter för hela centrumkärnan att man kan göra fler ärenden här. Det blir mer positivt att ta sig hit in om man kan hitta allt här inne, säger Anna Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista