Polisen kallar vapenbeslaget ett av sina största de senaste åren. Foto: Polisen

Tre häktade för vapensmugglingen till Göteborg

Tre personer, som greps vid polistillslaget mot en vapentransport i veckan, har häktats av Göteborgs tingsrätt.

De tre häktade är två män och en kvinna som tingsrätten fann på sannolika skäl misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

En fjärde person som greps och anhölls efter vapenbeslaget, en kvinna, försattes på fri fot efter häktningsförhandlingarna. 

Det var i onsdags kväll som polisen beslagtog fem automatvapen, 11 pistoler och ammunition när en kurirbil från Balkan stoppades och genomsöktes i nordöstra Göteborg.

I bilen fanns en 33-årig man och en 39-årig kvinna, som är medborgare i Bosnien Herzegovina, samt en 46-årig man från Göteborg. En 33-årig kvinna greps i samband med att polisen gjorde husrannsakningar.  

Polisen tror att leveransen var avsedd för kriminella gäng i bland annat Göteborg.

Vapenbeslaget, som Länskriminalpolisens chef Sven Alhbin betecknar som ett av de största som gjorts i Göteborg, var ett resultat av samarbete med bl a Rikskrim, Internationella åklagarkammaren och polismyndigheter på Västra Balkan. 

Peter Stenberg

peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista