Hanna Holmén och Susanne Nystedt, lärare i Borås. Foto: Karin Ivarsson / P4 Sjuhärad
BORÅS

Lärare möts med tomt schema

För första gången ordnas en så kallad Edcamp i Borås. Det är lärare som under nästa vecka kommer att träffas på en knytkonferens - ett möte utan dagordning. Deltagarna bestämmer helt och hållet vad det ska pratas om.

– Det ska handla om pedagogiska frågor. Det är inget oprövat koncept, men det är oprövat i Borås, säger Susanne Nystedt, lärare i  Borås som står bakom mötet.

– Det är det pedagogiska intresset som ska styra. Ofta får vi ämnen tilldelade till oss som vi ska diskutera, här blir det fritt, säger Hanna Holmén, lärare i Borås.  

Hittills har ett 30-tal personer anmält sig till träffen, som hålls på onsdag i nästa vecka. 

– Det är ett sätt att vidga, öppna upp och dela med sig. Vi vill bygga på känslan av att vi känner oss stolta över att vara lärare, säger Susanne Nystedt.

– På mötet kommer deltagarna att skriva upp sina tankar och idéer på ett rutschema. Sedan är det bara att hoppas på att fler på mötet vill diskutera samma frågor, säger Susanne Nystedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista