Saturn
LIVEMUSIK

Tuffa tag med proggiga Saturn

Det albumaktuella Boråsbandet Saturn bjöd på progressiv 70-talsinfluerad rock med inslag av såväl metal som blues.

Kvartetten Saturn består av basisten och sångaren Oscar Pehrson, gitarristerna Robin Tidebrink, Linkan Lindgren och trummisen Ted Carlsen.

Bandets musik andas väldigt mycket 70-tal men där finns också gott om influenser från annat håll.

– Vi vill inte låsa fast i någon speciell genre utan spelar det vi vill och tycker är bra, säger Linkan Lindgren.

Men bandets grund finns mycket riktigt i 70-talsrocken. Vilket inte är så konstigt eftersom en sak som förenar de olika bandmedlemmarna är den intensiva kärleken till just musiken från det årtiondet.

– Det är inte så konstigt att vi gillar den musiken för den är helt enkelt bäst, slår Linkan Lindgren fast och tillstår att han ibland kan känna att han föddes i fel tidsålder och gärna hade valat vara med när den musik kan älskar skapades.

Saturn har nyligen spelat in ett album som man än så länge bara har gett ut digitalt, men förhoppningen är att det så småningom också ska ges ut på cd.

Bandet har också fått mycket beröm från människor i bland annat Polen och Tyskland och medlemmarna drömmer också om att kunna få komma ut på turné i dessa länder. Just att få komma ut och spela är något som står högt på önskelistan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista