Katrin Skoglunds mamma blev av med sina smycken. Foto: Jenny Hellström P4 Sjuhärad
BORÅS

Försäkring täckte ej öppen stöld

Katrin Skoglund: Klart hon skulle få ha sina smycken
1:35 min

Katrin Skoglunds mamma ville ha sina smycken hemma i sin bostad i Borås och när hon gick bort i höstas fattades flera föremål. Då hemtjänsten haft tillgång till nyckeln är försäkringsbolaget avvisande.

Öppna stölder. Det är ett annat ord för när saker försvinner i samband med att nycklar har varit utlånade.

Då täcker inte alltid försäkringsbolagen det som försvunnit, trots att personen har hemförsäkring, och det här är något som den som till exempel har hemtjänst kan råka ut för.

En av de som drabbats är Katrin Skoglunds mamma. När mamman gick bort i höstas gick dottern igenom lägenheten och upptäckte då att smycken till ett värde av 50 000 kronor var borta. Men på grund av försäkringsbolagets regler kommer hon troligtvis inte att få någon ersättning.

– Min mamma ville ha sina smycken hemma. Vad skulle jag göra? Hon var 85 år och det var väl klart att hon skulle få ha sina smycken, säger Katrin Skoglund.

Hur smyckena försvann är inte utrett, den utredningen pågår fortfarande, P4 Sjuhärad har sökt polisen men utan framgång. Från hemtjänsten säger ansvarig chef att man gjort en utredning med den personal som vårdade Katrins mamma och att mamman hade smyckena på sig sista gången personalen träffade henne.

Denna nyhet kom till efter ett tips från en lyssnare.
Tipsa du också och gå med i vårt publiknätverk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".