1 av 2
Rein Kotkas. Foto: Melissa Gustafsson.
2 av 2
Rein Kotkas visar dräneringsröret i sin trädgård. Foto: Melissa Gustafsson.
ULRICEHAMN

Lassalyckan förstör Kotkas tomt

1:35 min

Fritidsområdet Lassalyckan i Ulricehamn har inneburit stora problem för Rein Kotkas. Han menar att stora mängder vatten runnit ner på hans tomt sedan kommunen byggde ut området.

Det var 2009 som kommunen började skövla den skog som fanns på Lassalyckan för att bygga ut med ytterligare fotbollsplaner.

– Vår gräsmatta är inte längre gräs, utan mest mossa. Förra året hade vi kunnat odla ris här och det har inte hunnit repa sig än, säger Rein Kotkas.

Nu har det gått fyra år och Rein Kotkas har lagt ut cirka hundratusen kronor på att dränera både på sin egen tomt och utanför den. Han har också installerat en dräneringspump som ska pumpa bort vattnet från tomten. 
Rein Kotkas har anlitat både jurister och konsulter för att få kommunen att återställa problemet.

Karl-Erik  Claesson är kommunchef i Ulricehamn och har följt ärendet under åren. Han anser inte att det är deras fel att vattnet runnit ner mor Rein Kotkas tom. Det trots att problemet började samma år som utbyggnaden av Lassalyckan började.

– Ärendet har prövats av försäkringsbolag och problemen har inte kunnat knytas till ombyggnationen av Lassalyckans idrottsanläggning. Därför har vi ansett att det inte finns någon anledning att vidta åtgärder på hans tomt, säger Karl-Erik Claesson.

Rein Kotkas är orolig för vad vattenflödet från Lassalyckan kan göra med hans tomt och hus. Han vill att kommunen ska rätta till vattenflödet så att han inte får in vatten på tomten.

– Den dagen vi eventuellt funderar på att sälja huset så är det en stor värdeminskning för vår del, om nu tomten inte är i ordning, säger han.

Denna nyhet kom till efter ett tips från en lyssnare.
Tipsa du också och gå med i vårt publiknätverk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista