1 av 3
Elefanttjuren Yoga hittades livlös på golvet. Foto Borås Djurpark
2 av 3
Räddningstjänsten försökte med band och luftkuddar vända Yoga. Foto Borås Djurpark
3 av 3
Till slut stod Yoga på benen igen. Foto Borås Djurpark
BORÅS

Elefanten Yoga mår bra

0:16 min

Allt verkar vara bra med elefanthannen Yoga som igår hittades livlös på golvet i elefanthuset i Borås djurpark.

– Idag mår han bra, verkar precis som vanligt, och verkar inte ha någon hälta verkar inte vara hängig och aptiten har varit god hela tiden, så från att han ställde sig upp igen verkar allt normalt, säger Daniel Roth på Borås djurpark.

Man vet fortfarande inte orsaken till att elefanten föll, utan väntar på resultaten av blodprov man tagit. Det var 5.37 på onsdagmorgonen som elefanten trillade omkull:
– Handlöst om man kan säga så om en elefant, säger Daniel Roth zoolog på Borås djurpark. När vårdarna kommer på morgonen så har de en fem ton tung Yoga som ligger på golvet och är ganska livlös.

– Om det var för att han sovit så djupt och så har någonting hänt eller om det är någt annat, det var ganska hårt fall i golvet ser man på övervakningsvideon, säger Daniel Roth.

Att få elefanten på benen tog hela förmiddagen i går och man fick ta hjälp av räddningstjänsten som kom med uppblåsbara kuddar och vinschar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista