Herrljunga kommunhus. Foto: P4 Sjuhärad.
HERRLJUNGA

Boende ej löst för flyktingbarn i Herrljunga

1:27 min

Herrljunga vet fortfarande inte var ensamkommande flyktingbarn som snart kommer till kommunen ska bo.

– Om vi har otur kan vi få hit barn inann vi är klara med boendet, men vi har en viss beredskap att klara enstaka individer före den första april, men från och med då ska vi kunna verka fullt ut, säger socialnämndens ordförande Lennart Ottosson från kommunens väl.

Den första april i år ska Herrljunga kunna ta emot ensamkommande flyktingbarn, för då börjar kommunens avtal med Migrationsverket att gälla. Dessutom har Riksdagen beslutat att alla svenska kommuner ska ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Tidigare har Herrljunga samarbetat om ensamkommande med de andra kommunerna i Sjuhärad. Det samarbetet har upphört och därför måste kommunen hitta en helt egen lösning, men än så länge saknar kommunen både personal och lokal.

– Just nu pågår ett intensivt arbete med att rekrytera personal och förhoppningsvis kommer vi igång med det i veckan. Sedan fortsätter arbetet med att titta på lämpliga lokaler för att kunna husera åtta till tio barn plus personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista