1 av 2
Elin Lydahl. Foto Anna Johansson
2 av 2
Elin Lydahl. Foto Anna Johansson P4 Sjuhärad

Trend med mode - bra för Sjuhärad

Expert: Tack vare stora spelare och enmansföretag
1:18 min

Modebranschen växer och det är bra för företagare i västsverige, det menar generalsekreteraren för Sveriges Textil & Modeföretag, Elin Lydahl.

– Om vi ser på producerande företaga så har vi ett hjärta här i Sjuhäradsbygden och västsverige. Ser man från tekoperspektivet så har vi 60 procent av våra medlemmar i den här regionen, säger Elin Lydahl, generalsekreterare för Sveriges Textil & Modeföretag.

Att modeföretag i Sverige växer och blir alltmer attraktivt, visar en ny rapport som finansierats av Tillväxtverket i samarbete med 15 andra organisationer inom mode.

Elin Lydahl är säker på att mode säljs mest i storstäderna, men hon säger att just västsverige har ett hjärta för produktion:

– Det här är en positiv bransch med medvetna konsumenter som ställer högre och högre krav, och för det svenska modet och för de svenska producenterna är det positivt, säger Elin Lydahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".