Mordrättegång avbröts efter bråk

Rättegången mot en 28-årig mordmisstänkt boråsare fick avbrytas idag. Mannen ska ha huggt ihjäl sin ex-flickvän, och i rätten möttes han av glåpord från hennes anhöriga.

28-åringen står åtalad för att knivmördat sin 23-åriga ex-flickvän i Oxie utanför Malmö i somras. Mannen ringde själv till SOS alarm , och greps strax efteråt på mordplatsen.
Kvinnan hade dödliga skador i bålen, ryggen, armarna och benen.

Men dagens tingsrättsförhandlingar fick avbrytas kort efter inledningen i förmiddags. Detta sedan anhöriga till offret kastat glåpord efter 28-åringen.

Anhöriga och vänner till den mördade kvinnan, iförda t-tröjor med hennes porträtt tryckt på bröstet, var på plats då den åtalade fördes in i rättssalen med handfängsel och en jacka över huvudet.
När ansiktet blottades, skrek offrets mamma:

– Ditt äckel. Du har mördat min dotter.

Trots flera tillsägelser av rättens ordförande Håkan Olausson fortsatte det att vara oroligt bland åhörarna. Någon angrep också försvarsadvokaten Anders Polsten.

Till slut fann domaren för gott att avbryta förhandlingarna för att återuppta dem på eftermiddagen i en säkerhetssal där åhörarna hålls avskilda med en glasvägg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".