1 av 6
Kocken Ulf Wagner. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
2 av 6
Rosbakelse från Almåsgymnasiet. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
3 av 6
Tacoskal av röd och blå majs. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
4 av 6
Inga-Lill Hedin och Marie Karlsson. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
5 av 6
Siri Björkqvist, Linnea Johansson, Agnes Boman. Foto Sara Kvist
6 av 6
Sunisa Thong Daeng Dee. Foto Sara Kvist P4 Sjuhärad
BORÅS

Frestande matmässa på Åhaga

0:53 min

Matintresset är stort i Sverige, det är tv-program och kokböcker och även matmässor, igår hölls en välbesökt mat och resmässa på Åhaga i Borås.

Mat- och resmässan var välbesökt och erbjöd såväl smakprov som föreläsningar om resor. Paolo Roberto lagade mat och kocken Ulf Wagner, från Sjömagasinet och stjärnorna på slottet, berättade om sin passion till fisk.

Som du kanske vet ges i snitt ut nästan en kokbok om dagen i Sverige, omkring 300 per år, men enligt kocken Ulf Wagner gör många kokböcker att vi överkokar vår mat så den blir torr och tråkig, det beror på att kokboksmakarna vill vara på den säkra sidan:

– När man läser en kokbok idag och ska koka en hummer så står det att den ska koka i 16-20 minuter. Jag brukar säga att en 500 grams hummer, den ska inte ens koka, den ska sjuda i ungefär sex minuter. så det är helt andra tider och då blir det andra resultat. Många kokböcker är skrivna så att de har både hängslen och livrem, säger Ulf Wagner.

Ulf Wagner tycker att man ska använda termometer och ta ut köttet/fisken/grönsaken strax innan den nått upp i rätt temperatur, den blir sedan färdig utanför ugn eller spis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista