Catrine Arvidsson, Eva Husovic, Umaja Paranavithana, Karin Hughes och Delrin Paranavithana.
VISKAFORS

Lättnad över att demensboendet Källhaga blir kvar

2:52 min

Personalen på Källhaga i Viskafors kan andas ut - demensboendet kommer finnas kvar. I torsdags hade redan drygt 900 namnteckningar samlats in i protest mot nedläggningen.

Personalen på Källhaga blev mycket glada när de fick veta att demensboendet kommer att finnas kvar och inte längre hotas av nedläggning. Men det har också varit en jobbig tid för dem.

– Det känns jätteroligt, underbart! Det är roligt att vi lever vidare här, säger Eva Husovic.

Även Umaja Paranavithana kände sig lättad eftersom både hon och hennes mamma arbetar på boendet.

– Det hade varit svårt för min mamma att ta sig till andra platser och jobba eftersom hon inte har körkort.

Det har varit en turbulent tid för personalen sedan de fick reda på att Källhaga riskerade att läggas ner, menar Catrine Arvidsson.

– Vi har inte fått några svar från områdeschefen, ingen verkar ha vetat någonting. Varken tjänstemännen eller politikerna. Det har varit jobbigt, säger hon.

Under tiden har personalen på Källhaga lyckats samla in runt 900 namnteckningar som protest mot att boendet skulle läggas ner.

– Vi har samlat ihop namn här på jobbet och runt om i Viskafors. Det är många som har varit med och stöttat oss, säger Eva Husovic.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista