Lars Adaktusson. Foto: Joel Wendle
BORÅS

Adaktusson tror på EU-karriär

1:36 min

Journalisten Lars Adaktusson är mannen som Kristdemokraterna hoppas ska ge partiet ett lyft i EU-valet i maj. Idag var han i Borås för att träffa partivänner och planera valrörelsen.

– Anledningen till att jag överhuvudtaget har engagerat mig i Kristdemokraterna är att jag verkligen delar partiets värderingar i grunden. Jag tror att det är i de värderingarna och den människosynen som Europa måste hämta sina politiska lösningar på de problem som finns idag, säger Lars Adaktusson.

– Vi talar då om kristen etik, varje människas unika värde, solidaritet, humanitet och så vidare.

Journalisten Adaktusson, tidigare bland annat utrikeskorrespondent och nyhetsankare i SVT, är KD:s förstanamn på partiets lista för EU-parlamentsvalet den 25 maj.

Partiets opinonssiffror har varit dåliga en längre period nu, i många mätningar under de fyra procent som krävs för att komma in i riksdagen.
Också i EU-parlamentsvalet är det en fyraprocentsspärr, men Lars Adaktusson vill helst inte tänka på siffrorna.

– Opinionssiffrorna säger hur läget är idag, men inte hur det är om fyra månader när det är val till EU-parlamentet eller om sju månader när det är riksdagsval.

– Signalen som siffrorna sänder är ju inte att vi ska ge upp nu utan att vi måste jobba hårdare. Så mig triggar det mer än fungerar nedslående, säger Lars Adaktusson.

Valet till EU-parlamentet hålls 25 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista