Gunilla Henriksson och Sten Johansson.
BOLLEBYGD

Ingen gångväg vid farlig Töllsjöväg

1:48 min

För två år sedan beslutade Bollebygds kommunstyrelse att det skulle byggas en gång- och cykelväg längs den farliga Töllsjövägen. Ingenting verkar ha hänt.

Töllsjövägen har länge ansetts vara en farlig väg, främst för cyklister och fotgängare. Allmänheten har därför länge uppmanat kommunstyrelsen om behovet av en gång- och cykelväg.

En död längs vägen
Glenn Holvik Gustafsson är ordförande i Hestrafors Idrottsförening som ligger längs vägen.

– Jag vill inte att det ska hända en olycka eller att någon till och med dör för att det ska hända någonting. Varje vecka uppmanar jag ungdomar att ta sig till vår idrottsanläggning, säger han.

Gunilla Henriksson och Sten Johansson bor i Brandshed, längs med Töllsjövägen. De upplever att vägen är mycket osäker.

– Det var en tragisk dödsolycka här för några år sedan. Efter det har det varit många tillbud och bilar som har åkt av vägen, säger Sten Johansson.

Svårt projekt
Enligt Peter Roslund, vice ordförande i Bollebygds kommunstyrelse är byggnationen av gång- och cykelbanan längs Tällsjövägen en komplicerad process.

– Det är inte bara att sätta igång och gräva, utan det tar tid för Trafikverket att projektera och lösa markfrågor.

– Det är en hel del saker som måste falla på plats men vi räknar med att vara färdiga med gång- och cykelbanan år 2015, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista