Väntar i telefon. Foto: SVT-bild.
VÅRD

Tvärstopp på Skene vårdcentral

2:38 min

Kvinnan i Torestorp behövde medicin, men det tog tre dagar innan Närhälsan i Skene svarade i telefon. Vårdcentralen svarar inte på grund av personalbrist.

Känner du igen detta? Tipsa oss på 033-177545 eller kommentera.

"Vi har många som ringer och kan inte ta emot fler samtal för närvarande. Försök igen senare".

Landstingsdrivna vårdcentralen Närhälsan i Skene får svidande kritik från en äldre kvinna i Torestorp. Enligt henne har vårdcentralen varit i stort sett omöjlig att nå via telefon de senaste veckorna.

– Jag ringde tre dagar förra veckan om medicin, men jag kom inte fram. Till slut ringde jag växeln och kopplades då in på labbet. Det är bedrövligt.

Hon fick hjälp till slut, men berättar att hennes make nu råkat ut för samma sak. De senaste dagarna har han sökt läkare på Närhälsan, utan framgång.

– Det kan ju gälla både liv och död om man inte får tag i sina läkare. Det är ju inte klokt - de måste ju åtgärda det här felet!

Enligt Afson Ganjaei som är till förordnad chef för närhälsan så beror problemen på att vårdcentralen har brist på personal.

– Vi har tappat rutinerna på grund av personalbrist, (en del har slutat). Då har vi blivit sämre på att svara i telefon.

Vad gör ni åt det?

– Vi har gjort en kartläggning för att se vilka tider det kommer in flest samtal, och just då försöker vi bemanna med fler sköterskor. Vi prioriterar detta, och hoppas det blir bättre nästa vecka.

"Det tror jag inte på" kommenterar kvinnan från Torestorp.

– Man ska väl kunna komma fram någon gång i alla fall, och man kan ju inte ringa 112 för att få tag i medicin.

Vad ska ni göra nu? Ring en annan vårdcentral?

Vi måste ju det om det fortsätter. Fritsla, Kinna - vet inte...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista