Helena Paparizou deltar i Melodifestivalens första deltävling på lördag. Foto: SVT
MELODIFESTIVALEN 2014

Helena Paparizou laddar för Melodifestivalen

1:57 min

Nio år har gått sedan hon vann Eurovision Song Contest för Grekland med låten My Number One. På lördag är Helena Paparizou från Borås med i Melodifestivalen igen.

– Jag känner mig positiv, det är en massa bra energi. Vi bor ju på samma hotell i Malmö, vi går om varandra hela tiden och det är väldigt bra stämning. Det känns som att man är ute på utflykt, säger Helena Paparizou.

– Det är en massa intervjuer hela tiden, man blir väldigt trött. Samtidigt ska man vara laddad för att stå på scenen.

För nio år sedan tävlade Helena Paparizou för Grekland och vann med låten My Number One. Det har länge varit en dröm från de svenska arrangörerna att få med Helena Paparizou och nu har Christer Björkmans tjat fått effekt.

– Det låter som att jag har varit stroppig, men jag har inte haft rätt material tidigare. Jag har kännt att jag inte vågat då. I år kom jag självmant, jag hade en fantastisk låt och då känns det rätt, säger Helena Paparizou.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista