1 av 2
Svensk Digital Handels vd Jonas Ogvall. Foto: Jenny Hellström.
2 av 2
Åhaga i Borås. Foto: Jenny Hellström.
BORÅS

Borås mister sin Distanshandelsdag

Idag hålls årets Distanshandelsdag i Borås, men den blir den sista. Efter 34 år flyttar evenemanget från Borås till Göteborg - det saknades en bra utställningshall.

Distanshandelsdagen är en årlig branschmässa för företag inom e-handel och postorder.

Borås har utvecklats till en viktig e-handelsstad, men när evenemanget firar 35 nästa år blir det i Göteborg istället.

Jonas Ogvall, vd för Svensk Digital Handel som Svensk Distanshandel numera heter, säger att Borås inte räcker till - varken när det gäller hotellrum eller lokaler.

– Hade det funnits en utställningslokal som kunde ta 150 utställare och kunna köra lite fler parallellsessioner hade vi kunnat vara kvar i Borås.

Det har varit en stor diskussion om ett kongresscenter i Borås. Hade det spelat någon roll om det fanns klart?

– Nej. Där finns ändå inte den här stora utställningsytan. Det är väldigt få städer som klarar att fylla mässor med över 150 utställare, säger Svensk Digital Handels vd Jonas Ogvall.

Flera utställare på mässan som Nyheterna pratar tycker att det är synd att mässan lämnar Borås.

– Jag tycker att det är tråkigt. Borås har positionerat sig som ett slags e-handel- och postordermecka, att då flytta årets viktigaste evenemang tycker jag är fel, säger Johan Lundqvist, från boråsföretaget Pulsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista