STARK-dagen 2014.
BORÅS

Fiske efter vd-ämnen på STARK-dagen

3:51 min

"Var framåt och visa ditt bästa jag, annars kan arbetslivet bli svårt". Det tror i alla fall deltagarna på årets STARK-dag.

Under torsdagen arrangerades den årliga arbetsmarknadsdagen på Högskolan i Borås. Cirka 85 företag hade samlats i skolans lokaler för att locka till sig framtida VD:ar och stjärnskott inom näringslivet.

Men samtidigt som många studenter tar chansen att nätverka med regionens företagare finns även de som gör exakt det motsatta.

Björn Brorström är rektor på Högskolan i Borås. Han håller med om att det finns en problematik kring att träffa företag öga mot öga.

– Det är inte självklarhet att gå fram till ett företag och säga jag heter si och jag vill jobba för er. Men det är viktigt att utställarna fångar in våra studenter och är aktiva från det hållet.

Björn Brorström får medhåll av Kerstin Sandin från Länsförsäkringar. Sandin har över 30 års erfarenhet av personalfrågor och menar att det har blivit större fokus på de sökandes personlighet.

– Det är tufft att vara introvert i dag. Då måste man vara jäkligt duktigt på någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista