Fridhemskolan var superglada efter vinsten i semifinalen. Foto: Malin Björk.
VI I FEMMAN 2014

Fridhemskolan tog hem segern i semifinalen av Vi i femman

"Jag får väl titta på Lilla aktuellt och så"
1:33 min

Det blev en jämn kamp i Vårgårdaderbyt i Vi i femman. Fridhemskolan slog Nårunga skola med 22-21, och får nu möta Sjöboskolan från Borås i final.

Det var en laddad stämning i studion när det var Vårgårdaderby i Vi i femman. Sista finalplatsen stod på spel och i början av matchen var det så jämnt det kunde bli, men efter ett tag så drog Fridhemskolan ifrån.  I det sista avslutande momentet Stegen så låg Nårunga under med 4 poäng, de valde 5 poäng och fick rätt. Men eftersom Fridhem också fick rätt, de hade valt 2 poäng, så vann Fridhemskolan med 22-21.

Nu är det final på tisdag mot Sjöboskolan 5B från Borås som gäller.

– Vi hoppades ju att det skulle gå så här bra, säger Isak Andersson.

– Våra klasskamrater gav oss mycket stöd i studion och det hjälper, säger Emma Ivarsson.

Hur ska ni förbereda er inför finalen?

– Jag får väl träna lite och kolla på Lilla aktuellt och så, säger Isak Andersson.

Imorgon blir det tårta i skolan, har rektorn redan meddelat. Men det blir det även i Nårunga skola eftersom man där är stolta över elevernas insats oavsett det något snopna slutresultatet. Rebecka Runfors Carlsson från Nårunga skola var självklart besviken efteråt, men svarar ändå stolt:

– Jag vet att vi är bäst ändå, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".