Partiledare Annie Lööf. Foto: Jonas Ekströmer / TT
POLITIK

Bottenrekord för Centerpartiet

1:09 min

Centerpartiet får rekordlågt stöd i Ipsos januarimätning, som publiceras i Dagens Nyheter idag. Väljarstödet på 3,1 procent är det lägsta sedan mätningarna började för 35 år sedan.

– Vi har ett besvärligt läge i Centerpartiet och vi måste fortsätta att vara mer tydliga. Vi har väl velat lite fram och tillbaka och fångat den ena frågan efter den andra, säger Roland Karlsson - ordförande för Centerpartiets Sjuhäradsdistrikt.

De rekorddåliga opinonssiffrorna för Centerpartiet presenteras samma dag som partiets kommundagar inleds i Malmö.

– Opinionssiffrorna blir självklart en negativ signal. Det är klart att vi blir påverkade av alla opinonsmätningar som kommer, säger Roland Karlsson.

Den här opinonsmätningen kom olägligt för partiledare Annie Lööf, som idag ska tala inför sina partikollegor från hela landet, när Centerpartiets kommundagar hålls i Malmö.

Men trots det dåliga opinonsläget, så är förtroendet för Annie Lööf stort, säger Roland Karlsson.

– Inom partiet är det jättestort. Jag träffar ju i min postion väldigt många centerpartister runt om i Sverige och det är ett väldigt högt förtroende för Annie, säger han.

De fyra allianspartierna får i Ipsosmätningen tillsammans 37,9 procent och Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får tillsammans 53 procent. Vänsterpartiet gör det största lyftet i mätningen och får 9,1 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista