1 av 2
Hanna Falk, från Ulricehamns IF, försvarade segern från i fjol när Västgötaloppet Tjejer 2014 avgjordes på Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: Västgötaloppet.
2 av 2
Tävlingsledare Lennart Cedervärn Foto: Mikael Olmås
SKIDOR

Falk vann damernas Västgötalopp

Hanna Falk: Kul att tävla på hemmaplan
1:39 min

Svenska mästarinnan Hanna Falk vann och delar av dameliten var på plats när Västgötaloppet drog igång i Ulricehamn på lördagen. 

Under helgen avgörs skidtävlingen Västgötaloppet i skogarna utanför Ulricehamn. På söndagen går herrloppet över 4,2 mil och på lördagen var det damernas 18 kilometer som avhandlades, med delar av sverigeeliten på plats.

Loppet vanns av nyblivna svenska mästarinnan Hanna Falk, före Jenny Öberg och Lisa Larsson - också det mycket meriterade namn.

Trots loppets motionskaraktär var Hanna Falk koncentrerad när hon provade skidor inför tävlingen. Pappa Johan fick åka det ena paret efter det andra i övningsspåren.

– Jag har väl åkt större lopp, men eftersom jag själv dragit hit Jenny och Lisa så vill jag göra bra ifrån mig, säger Hanna.

– Du fick ingen OS-biljett, hur känns det?

– Det är inget jag vill prata om just nu!

Cirka 1000 deltagare är anmälda till årets Västgötalopp, och tävlingsledare Lennart Cedervärn är nöjd med förutsättningarna.

– Det kunde varit 6-7 grader kallare så man vet att spåren håller, men annars tror vi allt ska fungera utan problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".