Foto: Mattias Lindén
SKIDOR

Spurtstrid avgjorde Västgötaloppet

1:39 min

Det blev dubbelt Ulricehamn på prispallen i årets upplaga av klassiska Västgötaloppet. Segern gick dock till Stockviksåkaren Anders Svanebo.

Det såg länge ut att bli en spurtuppgörelse mellan tre åkare i det 42 kilometer långa loppet i klassisk stil, men just när det var dags att ge sig ut på sista varvet bröts en av Ulricehamnsåkaren Marcus Johansson stavar och det tog en bra stund innan han fick en ny. Marcus tog sig dock i mål som trea men tvingades konstatera att segern skulle bli en affär mellan klubbkompisen Erik Wickström och Anders Svanebo från Sundsvallsklubben Stockvik.

När det drog ihop sig till spurt mellan dessa två var det aldrig någon tvekan. Redan när han svängde in på Lassalyckans upplopsraka hade Anders Svenebo avgjort det hela. Segermarginalen blev till slut 4 sekunder, men då hann Anders Svanebo stanna till en stund för att ta emot segerkransen.

Detta krönte en riktigt bra helg i Ulricehman för Anders Svanebo, han vann ju även lördagens skejtlopp över 21 kilometer.

Trots att det inte räckte hela vägen var det en riktigt nöjd Erik Wickström som spurtade in som tvåa. En mycket besviken Marcus Johansson var i mål 1.30 efter segraren.

Damelitklassen vanns för tredje året i följd av IFK Umeås Karin Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista