Björn Hurtig. Foto: Jessica Grow/SCANPIX
COLD CASE

Boråsadvokat försvarar 72-årig mordmisstänkt

4:27 min

Idag åtalas en 72-årig kvinna från Göteborg för mord på sin make - mordet skedde för 19 år sedan. Boråsadvokaten Björn Hurtig är kvinnans försvarare men enligt honom nekar hon till mordet.

1995 hittades en 63-årig man död i skogen, en bit från sitt hem utanför Strömstad. Då misstänktes inget brott bakom mannens död.

Flera gånger under åren har polisen utrett dödsfallet men utan att komma vidare men i början av 2013 kom nya uppgifter in till polisens cold case-grupp.

Enligt åklagaren styrker de nya uppgifterna misstanken om brott och att det är den idag 72-åriga kvinnan som skulle ha dödat sin make med en elpistol.

I bakgrunden finns uppgifter om att kvinnan, två år efter dödsfallet, ska ha lämnat uppgifter i telefonväxeln till P4-programmet Karlavagnen - uppgifter som kunde tolkas som ett erkännande.

Kvinnan förnekar mordet

Enligt kvinnans försvarare, boråsadvokaten Björn Hurtig, förnekar kvinnan mordet.

– Man har fått uppgifter från människor som påstår att hon skulle ha erkänt att hon begått den här gärningen, säger Björn Hurtig och fortsätter:

– Det har varit handgemäng dem två emellan och han återfinns senare död men då är hon inte kvar på platsen, hennes uppfattning är att hon inte har begått det här mordet, säger Hurtig till P4 Sjuhärad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista