Foto: Privat
LIVEMUSIK

Johan Olsson sjunger om kärlek

Kärleken - i alla former - genomsyrar nästan all musik Johan Olsson från Borås skapar, men han har börjat väva in andra inspirationskällor också.

– Textmässigt har jag börjat tona ner kärlekstemat en aning, men det är egentligen inget medvetet utan något som bara skett. Jag tycker överhuvudtaget att det är svårt att skriva texter så det får liksom bli vad det blir, säger Johan Olsson.

Hittills har han framfört sina egenskrivna låtar själv, ackompanjerad endast av sin egna akustiska gitarr, men nu funderar han på att försöka få med en kompis på scenen också. Men låtskrivarprocessen kommer alldeles oavsett att vara densamma.

– Jag har väldigt svårt för att skriva låtar med någon annan. Jag blir lätt lite kinkig om någon ska ha åsikter medan jag skriver. Framförallt tror jag att det handlar om att jag ofta har en så klar bild i huvudet över hur en låt ska låta att jag har svårt att tänka mig något annat, säger han.

Johan Olsson har kunnat ses och höras på flera Boråsscener det senaste året och kommer att göra det även i år, eventuellt då med sällskap av ytterligare en musiker. Ingenting är riktigt klart än men det lutar att det blir så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista