1 av 3
Fridhemskolan 5A är lokala vinnare i Vi i femman i P4 Sjuhärad. Förutom äran så vinner klassen 3000 kronor. Foto: Malin Björk.
2 av 3
Lokala finalen sändes från Kulturhusets entré. Närmast bild Sjöboskolans lag Benjamin Hanafi och Sara Andersson. Foto: Malin Björk.
3 av 3
Det samlades en hel del publik i Kulturhusets trappa. Foto: Malin Björk.
VI I FEMMMAN 2014

Fridhemskolan vann Sjuhäradsfinalen av Vi i femman

2:08 min

Fridhemskolan från Vårgårda blev lokala vinnare i Vi i femman 2014. Finalen mot Sjöboskolan var så jämn den kunde bli, och avgjordes med utslagsfrågor.

Det blev så klart snöpligt för Sjöboskolan klass 5B som förlorade med minsta möjliga marginal. Matchen var oavgjord i stort sett hela tiden, ett tag ledde Sjöboskolan, sen ledde Fridhemskolan med det var hela tiden bara med någon poängs skillnad.

Inför det avgörande momentet Stegen så skiljde det en poäng mellan lagen. Sjöboskolan hade samlat ihop 27 poäng och Fridhemskolan 26.
Eftersom Fridhemskolan klarade fempoängsnivån som de valde så fick de totalt ihop 31 poäng, och Sjöboskolan valde fyrapoängsnivån som de klarade. Det stod alltså lika när ordinare frågor var besvarade och allt som återstod var utslagsfrågor. Där var Fridhemskolan snabbast på knappen och tog hem segern.

– Det var jättenervöst där i slutet, säger Isak Andersson från Fridhemskolan.

– Jag känner mig glad nu, säger Emma Ivarsson, också hon från Fridhemskolan.

Förutom äran så vinner klassen 3000 kronor, även silvermedaljörerna Sjöboskolan får prispengar på 1500 kronor.

På torsdag klockan 17.00 kommer Fridhemskolan tävla mot alla andra 24 lokala vinnare. Fyra av dem går vidare till tv-versionen av Vi i femman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista