1 av 5
2 av 5
Agnieszka Radwańska. Foto: Peter Elvemo.
3 av 5
Agnieszka Radwańska. Foto:AP/Rick Rycroft/TT.
4 av 5
Agnieszka Radwańska. Foto: Peter Elvemo.
5 av 5
Agnieszka Radwańska (tredje från vänster) och det polska Fedcup-laget. Foto: Peter Elvemo.
TENNIS/FEDERATION CUP

Världsstjärnan Radwanska: Borås slår Paris!

2:29 min

Hon är hemtam på de stora arenorna - idag tränade tennisstjärnan Agnieszka Radwańska inför helgens Fed Cup-möte i Borås mot Sverige.

Webb-tv: Världsstjärnan Radwańska tränar i Borås.

"Det största sen Magic Johnson". Det var en av kommentarerna i Boråshallen om en av tennisens verkliga fixstjärnor - Agnieszka Radwańska från Polen.

P4 Sjuhärad mötte henne när hon bollade in sig inför mötet mot Sverige i Federation Cup i helgen.

– Det är alltid väldigt spännande att komma till nya platser. Och jag fick polskt godis på hotellet, det får jag inte i Paris.

Snart 25-åriga Agnieszka Radwańska är rankad på fjärde plats bland världens tennisdamer just nu. Före sig har hon trion Li, Azarenka och Williams. Efter sig bland andra Maria Sharapova. Alla namn på omsvärmade superstjärnor.

I vanliga fall är US Open, Wimbledon och Franska öppna Agnieszka Radwańskas arenor. Men hon är också stolt över sin plats i det polska tennislandslaget som möter Sverige nu i Boråshallen i helgen.

– Vi ska göra vårt bästa och förhoppningsvis räcker det till seger, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista