Göran Bernandersson misstänker att hundar har förgiftats i Veddige. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio
HALLAND

Hundar i Veddige kan ha förgiftats

"Hunden kräktes, magrade och fällde"
1:32 min

Det kan vara någon som förgiftar hundar i trakten av Veddige, nära gränsen till Sjuhärad. Det misstänker hundägaren Göran Bernandersson efter att hans hund blivit dålig.

– När jag började se att hunden mådde dåligt så sökte jag veterinär. Men de letade ju inte efter gifter. Hunden kräktes, magrade och fällde oerhört mycket päls. Jag sökte flera gånger men inget hjälpte.

Andra hundägare som Göran Bernandersson träffat i samma skogsområde norr om Veddige har berättat om liknande symptom hos sina hundar. Han har också hittat en död räv där han inte kunde se någon naturlig dödsorsak. Och i går träffade han en person som hade gjort nya iakttagelser.

– Då låg det vid järnvägen här nere i Veddige samhälle. Där låg korv och kött, där alla går med sina hundar. Om det var förgiftat vet jag inte, men när vi pratades vid i går kväll förklarade jag för honom att han kan lämna in det.

Misstänkta fynd kan alltså lämnas in för analys. Veterinären hittade inga tecken på förgiftning hos Göran Bernanderssons hund – så det finns inga bevis men han misstänker ändå att det kan vara glykol som är lätt att få tag på för vem som helst. Han vill ändå ta reda på mer innan han går till polisen.

– Ja, när det finns tillräckligt med substans i det här, då är det dags att tala med polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".