1 av 3
Kikki med ensemblen i Kikkiland. Foto: Maria Hansson
2 av 3
Kikki Danielsson, Lisa Lindgren och Göran Ragnerstam. Foto: Aorta
3 av 3
Dennis Magnusson från Bollebygd är pjäsens manusförfattare. Foto: Maria Hansson
TEATER

Kikkiland - det största för Danielsson

Kikki: Vore ett perfekt slut på karriären
1:47 min

Kikkiland är en föreställning om och med Kikki Danielsson och har skrivits av Dennis Magnusson från Bollebygd. Med Kikkiland släpps dansbandsmusiken in på stadsteatern i Göteborg.

Föreställningen handlar om tre familjer i Sandared och allting kretsar kring att Kikki Danielsson kommer till orten för en konsert.

För Kikki är föreställningen höjdpunkten i hennes karriär. Hon säger först att det inte är dags för pension ännu, men tillägger sedan.

– I och för sig så skulle det, om jag känner mig utsliten sen när det här är klart, så vore ju det här ett perfekt slut. För jag har sagt alltid att jag vill sluta med flaggan i topp, göra en sista show eller det här då till exempel.

– Det här går ju till historien, Kikkiland. Jag vet ingen som fått en pjäs uppkallad efter sig - det kan ingen ta ifrån mig, inte heller mina guldskivor, inte mina Nashvillegrejer, så jag har mycket i ryggsäcken som jag är stolt över.

Manusförfattaren Dennis Magnusson från Bollebygd säger att folk först trodde att han skämtade när han berättade om att han höll på med en pjäs om Kikki Danielsson som skulle sättas upp på Göteborgs stadsteater.
Han tycker också att det är viktigt att skildra dessa människor som pjäsen kretsar kring – en underklass som många ofta ser ner på.

– När jag började skriva den här pjäsen så blev jag väldigt road av att hänga med de här människorna. Jag tog väldigt mycket från min egen uppväxt och min egen miljö. Jag hade väldigt kul med ”Ring så spelar vi”, dansbanorna och alla de här grejerna som är så självklara för mig att de finns men så märkte jag att det här är ju inte berättat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".