1 av 2
Emma Ivarsson och Isak Andersson var så klart besvikna över att inte gå vidare. Foto: Maja Jerosimic.
2 av 2
När sändningen var över så tog flera av klasskamraterna över mickarna och gjorde sitt eget radioprogram. Foto: Maja Jerosimic.
VI I FEMMAN 2014

Inga tv-sändningar för Fridhemskolan

2:08 min

Det blev inget avancemang till tv-sändningarna av Vi i femman för P4 Sjuhärads vinnare Fridhemskolan från Vårgårda. De slutade på plats 15 av 25.

Det var bara fyra klasser av alla 25 lokala vinnare som gick vidare så det var en tuff utmaning. Och frågorna i rikskvalet hade blivit betydligt svårare än tidigare.

Men Emma Ivarsson och Isak Andersson skrapade ihop 50 poäng och på det problemlösningsmoment som gjordes i förväg kom laget på nionde plats av alla 25 kanaler.

Efter att resultaten tillkännagivits så var det så klart besvikelse men klassen applåderade ändå de klasser som gått vidare.

Vad har varit roligast med Vi i femman?

– Allt, svarar Isak Andersson.

Efter att sändningen var över så tog klasskamraterna över P4 Sjuhärads mickar och utrustning och satte igång sitt eget radioprogram!
Resultatet går att lyssna här som webbexklusivt material. De hann bland annat med att intervjua domare Staffan Kulneff om han kommer äta tårta när han kommit hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista