Helen Sandh behandlar P4 Sjuhärads programledare Jon Koldenius. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio
KROPPEN

Nu fryses bukfettet bort

1:36 min

Helen Sandh är en av tre i Sverige som äger en maskin som kan frysa bort fett. Metoden har blivit allt mer populär i USA under de senaste åren, och nu finns den även i Borås.

Helen Sandh jobbar som sjuksköterska men driver vid sidan av sitt yrke en skönhetssalong som erbjuder fettfrysning. Metoden som är välbeprövad i USA ska än så länge inte ha några bevisade biverkningar och kostar runt 2000 kronor per besök.

– Det är en teknik där man fryser bort fettdepåer som man inte blir av med via träning och kost. Det kan vara vältränade killar eller tjejer som har en fettdepå som de inte blir av med. Det kan vara kärlekshandtag på en man eller vanliga människors magar. Mycket insida lår eller utsida lår, säger Helen Sandh.

Helen var själv inte övertygad av metoden tidigare men efter att leverantören lät henne låna maskinen under en kortare tid ändrade hon sig.

– Fettcellerna är mer mottagliga mot kyla och förstörs. Själva Fettcellen dör men huden klarar sig undan vilket inbär då att fettsyran kristalliseras. Enligt de vetenskapliga studier som finns kristalliseras 20 procent av fettet och försvinner för alltid genom metoden, säger Helen Sandh.

I dag har hon mellan 12-15 kunder som använder sig av metoden och oftast krävs det ungefär sex besök för att få bort fettet på det utvalda stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista