Arkivfoto: Petter Ahnoff/Sveriges Radio.
NORRKÖPING/BORÅS

Djurparksanställd misstänks för brott efter vargattack

En anställd vid Kolmårdens djurpark misstänks för brott efter vargattacken då en kvinnlig djurskötare från Borås dödades.

Den 30-åriga Boråskvinnan avled den 17 juni 2012 efter att vargarna hade attackerat henne då hon var ensam i hägnet. Hon hade arbetat med djuren sedan de var valpar.

I tisdags delgavs den anställde misstanke om brott.

– En person är misstänkt för arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, säger Anders Wallberg vid polisen i Östergötland till tidningen.

Misstanken kan leda fram till åtal, men det finns mycket kvar att göra, enligt Wallberg.

Djurparken har tidigare lämnat in en egen rapport om dödsolyckan. Där hävdades att den döda djurskötaren följt rutinerna. 

Mats Olsson, vd för Kolmårdens djurpark, säger att inte har någon vetskap om hur polisens utredning skiljer sig från djuparkens.

– Stämningen här har självklart påverkats av fallet. Processen har tyvärr tagit två år och vi har tvingats leva med den länge. Vi vill helst ha det hela avklarat, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista